Bookmark this on Hatena Bookmark
Hatena Bookmark - Olgas 30-dagarsutmaning, dag 2:  Medvetenhet
Share on Facebook
Post to Google Buzz
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Livedoor Clip
Share on FriendFeed
[`tweetmeme` not found]
[`grow` not found]

Medvetenhet, ja jag är medveten att jag äter för mycket och tränar för lite, likt förbannat gör jag inget åt saken. Som nu, jag opererade knät i fredags och har ätit skit sen dess. Mycket smörgåsar med ost och marmelad plus nån chokladkaka har slunkit ner. Varför? Det är ju helt idiotiskt. Precis som om att här varsågod kroppen, ät skräpmat så kommer du snart må bättre och inte ha ont. Vem lurar jag egentligen? Det är ju klart att kroppen inte mår bättre av den maten. Och bra alternativ finns hemma så det är bara idiotiska ursäkter. Att det inte har blivit nån träning sen i fredags har jag full förståelse för och behöver inte ha några dumma bortförklaringar. Jag har för ont fortfarande. Idag är första dan helt utan kryckor men jag är inte smärtfri än. Imorgon väntar en tid hos sjukgymnasten, lunch med goa vänner och sen en massakering av knuten i vaden.

image

DAGENS LÄXA: Fyll i det som saknas:

O• Om jag inte hade något ansvar, så skulle jag ha spenderat dagen så här:

Jag skulle vilja vakna utsövd vid åtta, klä på mig träningskläder och gå ut på en timmes promenad. Komma hem och njuta av en god frukost bestående av vaniljkvarg, hallon/blåbär och ev ett ägg eller två. Duscha eller ta ett långt bad beroende på lusten och mina grabbar. Sen skulle jag vilja hitta på nå kul med grabbarna ute så länge vädret tillåter (är inget stort fan av vintern) medan lunchen puttrar i grytan hemma. Äta lunch för att sen bara vara hemma. Laga god kvällsmat, natta grabbarna och dra iväg till gymmet en timme. Sen vill jag landa i soffan med älsklingen framför en bra serie/fotbollsmatch eller vad vi nu vill göra.

• Jag känner mig mest nöjd med mig själv när jag gör det här:

Tränar, busar med grabbarna (grabbarna inkluderar även min sambo och inte vara våra två busfrön) aktivt gör nånting, träffa kompisar antingen över en bit mat eller ett träningspass.

• När jag tappar kontrollen över maten, den största anledningen till det är:

Trötthet, stress, olust, tjafs med nån i min närhet, uttråkad.

• När jag känner mig obekväm i mitt eget skinn, så känner jag mig:

Fet, tjock, stor…

• Jag känner mig som snyggast när jag gör:

Fixat håret eller bara tagit hand om mig själv lite extra. Valt snygga kläder. Tränar och magen inte väller över byxlinningen.

• Jag vet att jag har massvis med positiva egenskaper, och de är:

Oftast glad, bra på mitt jobb som prefabprojektledare, strukturerad när jag vill/har ork, … Det var inte en lätt uppgift, vad fan är jag bra på….

Nånting jag inte är bra på är att ta hand om mig själv. Det måste jag bli bättre på. Att prioritera mig själv för att bli en gladare och positivare jag för mig själv och min familjs skull.