Bookmark this on Hatena Bookmark
Hatena Bookmark - HEMSK KVÄLL SOM SLUTA BRA
Share on Facebook
Post to Google Buzz
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Livedoor Clip
Share on FriendFeed
[`tweetmeme` not found]
[`grow` not found]

Igår var nog den värsta kvällen hittills i mitt liv som mamman. (Men ni kan vara lugna, det gick bra tillslut) Hugo var väldigt gnällig och ledsen efter maten men först trodde vi att det var för att han var trött. Så var det inte. När jag skulle byta blöja på honom inser vi att han är jättesvullen ovan testikeln på höger sida. Då inser vi att han har jätteont och det blir bara värre medan vi försöker packa ihop det nödvändigaste och sätta oss i bilen mot barnakuten. Vi åkte förbi med Wiggo till mina föräldrar så att vi båda skulle kunna fokusera på Hugo. Han har nu så ont att det syns när han står upp. Han dåsar till några gånger under bilresan men vaknar och gråter.

När vi kommer till barnakuten i Uppsala gör dom den vanliga undersökningen och ger honom alvedon sen får vi ett rum. Det är tur att det finns Ipad nu förtiden. Han blev lite lugnare medan han tittade på I vännernas stad medan han låg på mage med en kudde under sig. Svullnaden såg nu ut som en korv typ. Åh vad ont i hjärtat det gör när ens barn har så ont. Hugo grät ju knappt när han opererade den andra testikeln så vi förstod ju att han hade ont. En läkare kom in och tittade på det och skickade ner oss till ultraljud för att se vad det var.

Medan vi vänta på att få komma dit så somna Hugo och han sov genom större delen av ultraljudet. Vid det här laget så hade svullnaden gått ner och han verkade inte alls ha ont längre. Istället så piggna han till när vi kom tillbaka till akuten. Han skulle prompt springa runt och var sitt glada jag igen. Att han för nån timme sen hade haft så ont att han ville krypa ur sitt eget skin verkade han helt ha glömt bort. Det var nästan så att vi skämdes över att vara där med honom, så pigg var han plus lite övertrött. Klockan var nog runt tolv.

Orsaken till det hela tror dom är att han hade lite vatten i testikeln, som det tydligen kan bli efter långvarig feber/inflammation i kroppen. Han har haft feber sen i fredagskväll. Sen har testikeln rört på sig vilket orsaken svullnaden. Så i slutändan var det ingen fara utan det kommer att läka av sig själv. Men första tiden var inte kul innan vi kom till barnakuten. Ett tag fundera jag till och med på om vi inte behövde ringa efter en ambulans.

Nu sover han fortfarande och jag myser med Wiggo framför brasan. Tänk så nära han var att få sova sin första natt utan mig och mina bröst. Han hade skött sig jättebra och låg och sov mellan mina föräldrar när vi hämtade honom i natt vid ett. Lite gnäll när han skulle somna men det är ju inte så konstigt.

Nej nu ska jag upp och kika till Hugo lite och se hur han mår. Han verkar ta sovmorgon idag den lilla tokstollen.

20140205-081548.jpg