Tags

Bookmark this on Hatena Bookmark
Hatena Bookmark - Pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin
Share on Facebook
Post to Google Buzz
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Bookmark this on Livedoor Clip
Share on FriendFeed
[`tweetmeme` not found]
[`grow` not found]

Det här är vad jag förberedd de glöggmarinerade russina till igår, Pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin. Mumsigt.

20111127-121928.jpg

God god smet

20111127-122501.jpg

Nästan klara

20111127-122641.jpg

Slutresultat: Pepparkaksmuffins med glöggmarinerade russin och lingonsmet som topping

Jag fick tipset från ICA Maxi Enköping. Man fick provsmaka dessa delikatesser när jag gick runt och handlade där i fredags. Fick till och med lov att smita tillbaka och ta en extra, så goda var dom.

Receptet:
ca 20 st ( Jag fick ca 50 st)

Ingredienser:

1 dl russin
1 dl glögg
125 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 dl rårörda lingon
2 dl crème fraiche
florsocker

Gör så här:

1. Låt russinen marinera i glöggen över natten.
2. Sätt ugnen på 200°C
3. Smält smöret och låt den svalna. Vispa ner mjölken och ägget.
4. Blanda samman vetemjöl, socker, bakpulver och kryddor. Rör ner i smörblandningen. Vänd till sist ner russinen och glöggen.
5. Fördela smeten till 2/3 i små muffinsformar (papper). Grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen. (Jag grädda i ca 11-12 minuter)
6. Rör samman lingonsylt och crème fraiche. Toppa muffinsen med en klick och pudra över florsocker.

Mums

Bilden är hämtad från ICA